Home Првите шест недели Редовна контрола на детето
Банер
Редовна контрола на детето
Кога вашето бебе ќе наполни еден месец или шест недели, однесете го на контрола. Потоа тој ќе ви каже кога повторно треба да дојдете на контрола.
Овие редовни контроли се многу важни, затоа што лекарот се запознава со вашето бебе, како и со сите проблеми. Се сеќавам ние имавме мали оспи од претоплување., па моравме да го мачкаме со некои средства. На секоја посета ќе ги запишуваат основните параметри, а ќе ви кажат и колку напредувало детето според некои сегашни параметри. Држете се до упатствата и ќе бидете сигурни дека сте го направиле најдобротот.